<

Vloeren

Kunststof gietvloeren

Conflex heeft zich gespecialiseerd in kunststof vloerafwerkingen, geeft deskundig advies en bepaalt samen met u de gewenste uitstraling, de belasting en de uitvoering. De vloeren worden toegepast in onder meer winkels, productiebedrijven, kantoren, magazijnen, kantines, wasplaatsen en natte ruimtes.

Kunststof gietvloeren hebben zeer veel voordelen. De vloeren zijn bijvoorbeeld makkelijk in het onderhoud en hebben een moderne uitstraling. Bovendien kunnen ze in allerlei kleuren worden samengesteld en met ieder type afwerking.

 

Maximaal belastbaar

Afhankelijk van het gebruik wordt de belastbaarheid vastgesteld. De vloer is immers bepalend en moet zijn berekend op de taak. Een winkelvloer zal aan andere eisen moeten voldoen dan de vloer in een productieruimte of magazijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de mechanische belasting van een vloer, het rijden met vorkheftrucks in magazijnen of chemische belasting wanneer in een productiefaciliteit wordt gewerkt met chemicaliën.

 

Decoratief

Wellicht wilt u een meer esthetische vloer voor uw ontvangstruimte, winkel of natte ruimte. Conflex kan u ook in dit geval van dienst zijn met deskundig advies. Kunststofvloeren worden in fases aangelegd. De ondergrond wordt allereerst 
stofarm gestraald en voorzien van een epoxyprimer. Afhankelijk van het type vloer en de ondergrond worden er meerdere primerlagen aangebracht. Het oppervlak moet poriëndicht zijn. Vervolgens wordt bijvoorbeeld een oplosmiddelvrije polyurethaan of epoxy gietvloer aangebracht, die op haar beurt afgeseald wordt met een matte polyurethaan seallaag. Deze seallaag bepaalt ook de uiteindelijke kleur en afwerking van de vloer. Indien gewenst kan de seallaag voorzien worden van antislip.

Het eindresultaat is robuust, degelijk, chique en de afwerking vaak verrassend.