Conflex-platte-vijzels-1

Vijzelen, schuiven en verplaatsen van constructies

Vijzel- en liftwerkzaamheden

Vijzelen, schuiven en verplaatsen van constructies zijn complexe operaties die de succesvolle afronding van een project vaak beïnvloeden. Een succesvol resultaat vereist een absolute controle over de in de constructie geïnduceerde spanningen, van het begin tot het einde van de operatie. Wij hebben daarom speciale apparatuur voor opvijzelen/tillen en transport ontwikkeld.

Freyssinet heeft speciale apparatuur voor opvijzelen/tillen en transport ontwikkeld, waarbij sprake is van real-time controle en grote nauwkeurigheid. Wij beheersen alle toepassingen, van traditionele vjizeltechnieken tot inzet van platte vijzels. Traditionele vijzeltechnieken zijn vaak arbeidsintensief en vereisen doorgaans de inzet van zwaar equipement en kostbare hulpconstructies. In andere gevallen is er onvoldoende hoogte ter plaatse van de vijzelpunten beschikbaar om de vijzels te kunnen installeren. In deze situaties kunnen er vaak significante besparingen worden bereikt door de inzet van platte vijzels. De vijzels zijn bedoeld voor eenmalig gebruik en kunnen daarom in de constructie achterblijven. Hierbij wordt bespaard op kostbare hulpconstructies die bij traditionele vijzeltechnieken noodzakelijk zijn om het vijzelequipement vrij te maken uit de constructie. De platte vijzels worden met een cementgebonden mortel onder hoge druk geïnjecteerd zodat deze na uitharding een permanente fixatie vormen.

Conflex-platte-vijzels-1

Onze onderzoeksmethoden

Conflex neemt het totale project voor zijn rekening, van de benodigde engineering tot en met de uitvoering inclusief de begeleiding op het werk. Hiermee zijn wij in staat een duurzame en economische oplossing aan te bieden, van een kwalitatief hoogstaand niveau.

Onze oplossingen

Platte vijzels zijn cirkelvormig of rechthoekig en hebben een zeer beperkte inbouwhoogte (2 tot 5 centimeter) waarmee een relatief grote vijzelslag kan worden bereikt (tot 5 centimeter). De Vijzelcapaciteit loopt daarbij uiteen van 2 tot 1000 ton per vijzel.

Platte vijzels worden vaak ingezet voor bijvoorbeeld:

  • Overnemen van bouwdelen op een nieuwe fundering
  • Vijzelen op plaatsen waar de inbouwhoogte zeer beperkt is
  • Op spanning brengen/activeren van hulpconstructies
  • Fixeren van constructies op moeilijk bereikbare plaatsen
  • Stellen van aquaducten
  • Meten van belastingen

Conflex is als merk van Freyssinet uw deskundig partner voor bovengenoemde werkzaamheden.

Conflex-platte-vijzels-2
Neem contact 
met ons op