Conflex-spuitbeton-5

Spuiten van betonmortels

Speciale techniek

Het spuiten van (beton)mortels vergt een speciale techniek en vooral ook speciale equipment. Het wordt vooral toegepast bij grotere schades. Vooronderzoek en ondergrondvoorbereiding is van groot belang. Conflex helpt u daarbij.

Als herstelmethode wordt spuitbeton vooral toegepast om grotere hoeveelheden en hogere laagdiktes aan te brengen. Het spuiten van een beton(mortel) heeft de nodige voorbereiding nodig, zeker omdat speciale equipment ingezet wordt. (Beton)mortel kan in gemodificeerde vorm zowel nat als droog worden gespoten, waarbij de natte methode de meest voorkomende is. Hierbij wordt het materiaal vooraf gemengd en nat getransporteerd door de slang naar het spuitstuk om vervolgens tegen de wand te worden geblazen. Bij de droge spuitmethode wordt de mortel pas in het spuitstuk gemengd en met de juiste druk tegen de wand geblazen. 

Onze onderzoeksmethoden

Het spuiten van (beton)mortel is een betonherstelmethode om aangetast beton te herstellen. Veelal is het originele beton gecorrodeerd, beschadigd of zelfs deels al niet meer aanwezig. Voor het kiezen van de juiste herstelmethode is een vooronderzoek noodzakelijk. Duidelijk moet worden wat de oorzaak is van de schade en tot op welke diepte het beton, en soms ook het wapeningsstaal, hersteld moet worden. Een herstelmethode, eventueel in combinatie met andere methodes, is het aanbrengen van spuitbeton. Wij kunnen in combinatie met een gespecialiseerd onderzoeksbureau onderzoek doen en een hersteladvies opstellen.

Conflex-spuitbeton-1
Conflex-spuitbeton-6

Onze oplossingen

Spuitbeton is een constructieve oplossing. De eindafwerking van het materiaal is zichtwerk en bepaald in grote mate de tevredenheid bij oplevering. In goed overleg met de opdrachtgever en eventueel een betrokken architect zijn vele afwerkniveaus mogelijk. Ook een combinatie met een beschermende (anti-graffiti) en esthetische kleurcoating mag niet vergeten worden. Conflex biedt u een duurzame totaaloplossing.

Neem contact 
met ons op