Conflex-Externe-voorspanning onderzoek-5

Voorspansysteem voor renovatie

Externe voorspanning

Bij renovatieprojecten waarbij geen mogelijkheid meer is voor het opnemen van een voorspansysteem kunnen de kabels extern worden aangebracht. Dit wordt regelmatig toegepast bij bestaande constructies, zoals tanks, silo’s, liggers en vloeren.

Bij externe voorspansystemen ontbreekt de beschermende betondekking. Wij hebben een serie externe voorspansystemen ontwikkeld waarbij in het bijzonder aandacht is besteed aan de waterdichtheid en conservering van de voorgespannen elementen. Externe voorspanning in renovatieprojecten wordt toegepast als de originele spanning van de constructie overbelast is, waardoor de constructie niet langer veilig is. Ook situaties, waarbij een hogere spanning wordt verwacht dan in de originele constructie mee gerekend is, is een aanleiding om externe voorspanning toe te passen. Deze zeer specialistische techniek is bijzonder en een specialisme van Freyssinet.

Onze onderzoeksmethoden

Wij bieden de unieke combinatie van onderzoek, advies en uitvoering bij deze vraagstukken. Zelfs de gebruikelijk adviesbureaus gaan in hun specialisme niet zo ver, waardoor wij een all-in-one concept kunnen leveren.

Conflex-Externe-voorspanning onderzoek-1
Conflex-Externe-voorspanning onderzoek-2

Onze oplossingen

De oplossingen zijn op maat. Er zijn twee hoofdgroepen:

 • Externe voorspanning van tanks en silo's – Freyssinet X-systeem

  Voor het versterken van cirkelvormige constructies zoals watertanks en silo's heeft Freyssinet het X-systeem ontwikkeld.
   
 • Externe voorspanning van liggers of vloeren – Freyssinet R-systeem

  Freyssinet heeft voor deze situaties het R-systeem ontwikkeld. De voorspankabels worden verankerd in een speciale verduurzaamde beugel die met een voorspanstaaf tegen het oppervlak van de constructie wordt gespannen.

Conflex kent als merk van Freyssinet de juiste wegen, en kan specialisten en uitdagingen verbinden.

Neem contact 
met ons op