Conflex-draagconstructies-console-1

Constructieve draagkracht

Het dragen van grote lasten

Draagconstructies en met name consoles in bijvoorbeeld gebouwen en parkeergarages hebben grote lasten over te dragen en zijn essentieel voor de constructieve draagkracht van bijvoorbeeld verdiepingsvloeren.

Aantasting van deze constructieve elementen zijn een gevaar voor de (constructieve) veiligheid. Het herstellen en met name vervangen is een specialisme. Dragende elementen staan vaak bloot aan verschillende schademechanismen zoals carbonatatie en chloride-aantasting. Ook kan de belasting groter zijn dan console kan dragen. Bij tijdige signalering van schade is een betonherstelmethode vaak nog mogelijk. Bij onvoldoende belastbaarheid is het vervangen van de console een goed mogelijkheid. Wij hebben hiervoor een speciaal ontwikkelde consoles met passieve verankering.

Onze onderzoeksmethoden

Na constatering van het gebrek dient een adviesbureau in combinatie met een constructeur te worden ingeschakeld om de gewenste constructieve eisen te omschrijven. Om basis daarvan kunnen wij een passende vervanging voorbereiden met de gewenste constructieve sterkte. Na de productontwikkeling monteert ons eigen team de nieuwe draagconstructie.

Conflex-draagconstructies-console-3
Conflex-draagconstructies-console-2

Onze oplossingen

Binnen Freyssinet hebben wij speciale prefab consoles ontwikkeld voor het vervangen van bestaande, niet of onvoldoende functionerende consoles. Groot voordeel van deze consoles is de compacte vorm en snelle installatie. Daarnaast geeft prefab de mogelijkheid om de sterkst mogelijke samenstelling en uitvoering te produceren in vergelijk met een in het werk gestort model. Kortom; een veilige, duurzame vervanging.

Neem contact 
met ons op