204_2006_Eindhoven_Carbodur_013

Versterk het draagvermogen van uw constructie

Constructieve versterking

Door een object constructief te versterken wordt het draagvermogen van de constructie hersteld of zelfs opgewaardeerd. Conflex herstelt betonnen draagconstructies nadat bijvoorbeeld de wapening in het beton is aangetast als gevolg van carbonatatie of chloride-indringing, maar ook als de constructie overmatige trekspanningen niet langer kan dragen.

204_2006_Eindhoven_Carbodur_003

Onze Onderzoeksmethoden

Het onderzoek naar de oorzaak en het aanbieden van een juiste oplossing is in deze gevallen zeer complex. Het schadebeeld is vaak duidelijk door het afbreken of scheuren van beton, maar voor de oplossing moeten vaak constructieve berekeningen worden gemaakt. In veel gevallen gaat Conflex in combinatie met een ingenieursbureau of constructeur op zoek naar de juiste oplossing.

 

Onze Oplossingen

Een eenvoudige betonschade lossen wij op door middel van betonherstel met de daarvoor geschikte mortelherstelsystemen. Bij gecompliceerde constructieve versterkingen volgen wij het advies van de constructeur. Vaak wordt geadviseerd om kunststof lamellen toe te passen. Deze koolstof-polymeer lamellen worden in de betonconstructie gefreesd of tegen de constructie gelijmd. Dat draagt in grote mate bij aan het verhogen van de sterkte bij trekspanningen in het beton. Daardoor wordt doorbuigen geminimaliseerd en scheurvorming beheerst. Conflex beheerst de techniek om deze producten te verwerken, waarbij overlast voor de gebruiker tot een minimum wordt beperkt.

204_2006_Eindhoven_Carbodur_013
Neem contact 
met ons op