204_2006_Eindhoven_Carbodur_013

Versterk het draagvermogen van uw constructie

Constructieve versterking

Beton wordt vaak extra versterkt met wapeningsstaal. Dit dient om de trekspanningen in het beton op te vangen. Sterkte of functionaliteit kan echter als gevolg van fouten tijdens de bouw, of bij aantasting van het wapeningsstaal worden aangetast. Omdat de veiligheid van de constructie in het geding is, is herstel van de functie van het wapeningsstaal noodzakelijk. Deze kan worden hersteld met lijm- of carbonwapening.

Lijm- of carbonwapening is een composiet bestaande uit een weefsel van koolstofvezels. Deze wordt met een speciale epoxyhars op of in de constructie verlijmd. Hiermee wordt de trekkracht van het staalbeton hersteld en/of verbeterd. Deze vorm van wapening kent diverse varianten, waarbij de lamellenvorm de bekendste is. Wij werken ook veel met speciale wraps (paardenstaarten) en volledige matten. Een groot voordeel is de minimale gewichtstoevoeging aan de constructie en minimale overlast voor opdrachtgever en gebruiker.

Conflex-lijmwapening-3

Onze Onderzoeksmethoden

Een onderzoek start vaak naar aanleiding van ontstane schade, bij twijfel, of in het slechtste geval na een ongeval. Bijvoorbeeld het instorten van een vloerdeel door een belasting hoger dan de sterkte van het staalbeton. Het is van groot belang om een gespecialiseerd onderzoeksbureau, eventueel in combinatie met een constructeur, uitspraak te laten doen over de noodzakelijk aanpassingen ten behoeve van het constructief herstel. Conflex begeleidt u hierin.

Onze Oplossingen

Conflex is specialist op het gebied van lijmwapening. Wij hebben de afgelopen jaren al vele projecten succesvol mogen afronden met de diverse soorten lijmwapening als opgelijmde lamellen en ingeboorde wraps (paardenstaarten). Wij beheersen de techniek en kunnen dit snel en veilig aanbrengen.

Conflex-lijmwapening-7
Neem contact 
met ons op