204_2006_Eindhoven_Carbodur_013

Verduurzaming begint bij uw constructies

Constructieve technieken

De constructie is het skelet van uw pand of gebouw. De constructie is een samenstelling van verschillende bouwelementen waardoor er draagvermogen ontstaat. Zonder een goed functionerende constructie is deze niet geschikt voor de bedachte belasting. Door verschillende invloeden kan het draagvermogen van de constructie worden aangetast. Dat kan letterlijk tot levensbedreigende situaties leiden. Conflex biedt diverse oplossingen om dit te herstellen en daarmee de constructie te verduurzamen.

Constructieve versterking

Conflex-lijmwapening-4

Wapeningsstaal dient om de trekspanningen in het beton op te vangen. Sterkte of functionaliteit kan echter als gevolg van fouten tijdens de bouw, of bij aantasting van het wapeningsstaal worden aangetast. Deze kan worden hersteld met lijm- of carbonwapening.

LEES MEER

Draagconstructies en consoles

Conflex-draagconstructies-console-1

Draagconstructies en met name consoles in bijvoorbeeld gebouwen en parkeergarages hebben grote lasten over te dragen en zijn essentieel voor de constructieve draagkracht van bijvoorbeeld verdiepingsvloeren.

Lees meer

Externe voorspanning

Conflex-Externe-voorspanning  onderzoek-4

Bij renovatieprojecten waarbij geen mogelijkheid meer is voor het opnemen van een voorspansysteem kunnen de kabels extern worden aangebracht. Dit wordt regelmatig toegepast bij bestaande constructies, zoals tanks, silo’s, liggers en vloeren.

Lees meer

Kathodische bescherming

147-brunsbrug

Kathodische bescherming is een methode die ingrijpt in het elektrochemische corrosieproces. Met behulp van een elektrode gaat de wapening als kathode en de externe elektrode als anode in een elektrochemische cel functioneren, waardoor de corrosie en daarmee de schade aan het beton tot stilstand gebracht wordt.

LEES MEER

Load transfers / heavy lifting

Conflex-heavy-lifting-3

Het verplaatsen van een constructie is een uniek project. Freyssinet heeft daarom speciale apparatuur voor liften (heavy lifting) en transport (load transfer) ontwikkeld, waarbij sprake is van real-time controle.

Lees meer

Spuitbeton bij grote schades

Conflex-spuitbeton-4

Het spuiten van (beton)mortels vergt een speciale techniek en vooral ook speciale equipment. Het wordt vooral toegepast bij grotere schades. Vooronderzoek en ondergrondvoorbereiding is van groot belang. Conflex helpt u daarbij.

Lees meer

Vijzel- en liftwerkzaamheden

Conflex-platte-vijzels-2

Vijzelen, schuiven en verplaatsen van constructies zijn complexe operaties die de succesvolle afronding van een project vaak beïnvloeden. De werkzaamheden vereisen continue controle.

LEES MEER
Neem contact 
met ons op