203_2020_Vloerrenovatie_Mahlerlaan_Amsterdam_047

24.000 m2 kunststofvloer

ABN AMRO, AMSTERDAM

Het ABN AMRO-hoofdkantoor is te vinden in Amsterdam aan de Zuidas. Het behoort met een hoogte van 105 m en 24 verdiepingen tot de 10 hoogste gebouwen van de hoofdstad. Het gebouw werd in 1999 opgeleverd en in gebruik genomen. Conflex mocht afgelopen jaar in samenwerking met productleverancier Sika de volledige parkeergarage van 24.000 m2, bestaande uit een bezoekers- en personeelsdeel renoveren en voorzien van een nieuw kunststofvloersysteem. Daarbij kwamen ook de diverse hellingbanen en de expeditie-ruimte aan bod.

203_2020_Vloerrenovatie_Mahlerlaan_Amsterdam_024

Planning en flexibiliteit

Belangrijkste eis van de opdrachtgever was ‘veiligheid’. Veiligheid van het vloersysteem als eindresultaat, maar vooral ook veiligheid van het werkproces. Met doorstroom van duizenden auto’s en mensen per dag was bovendien een juiste planning een kritische factor. Door continu overleg tussen projectleiding en opdrachtgever wist Conflex dit naar wens in te vullen. Als onderdeel van Freyssinet Nederland neemt veiligheid op de bouwplaats een prominente plek in tijdens uitvoering.

Succesfactor in dit project waren de planning en flexibiliteit. Mede door Corona wisselde de situatie doorlopend. Van een project van 14 strak geplande weken, werd het een verdeeld project over 8 maanden. Dankzij snel intern handelen was dit mogelijk. Het eindresultaat mag er zijn. Een prachtige, veilige antislip vloerafwerking met belijning. Tevens werden op diverse plaatsen markeringsvakken aangebracht voor onder meer elektrische auto’s en minder validen.

Een dijk van een referentie, waarmee Conflex heeft waargemaakt wat we beloven: ‘Wij zorgen voor het beloofde eindresultaat, omdat uw zaken nooit stilstaan!

Neem contact 
met ons op